Stad ontvangt nieuwe inwoners
Op zaterdag 22 september ontvangt het stadsbestuur de nieuwe inwoners van Herentals. Iedereen die tussen 1 oktober 2011 en 30 juni 2012 naar Herentals verhuisde, is die dag om 11 uur welkom in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken. Op het programma staan een fairtradebrunch, een verwelkoming door het bestuur en een voorstelling van de toeristische film van Herentals. Om 12.30 uur kunnen de nieuwe inwoners Herentals verkennen tijdens een stadswandeling. De aanwezigen ontvangen een Helemaal Herentals Kadocheque ter waarde van 5 euro en een vrijkaart voor het Netepark.

Dertig jaar jumelage IJsselstein en Herentals
De band tussen IJsselstein en Herentals bestaat dit jaar dertig jaar. Om dit te vieren organiseert het jumelagecomité een feestelijke activiteit op zaterdag 9 juni. In de Lakenhal is er een tentoonstelling en op de Grote Markt staat een infostand over onze Nederlandse zustergemeente. Van 13 tot 16.30 uur is er kinderanimatie met een ballonnenclown en een grimestand. U kunt er ook genieten van lekkere proevertjes. Om 16.30 uur laten we massaal ballonnen met vriendschapskaartjes de lucht in. Als uw kaartje wordt teruggestuurd en het heeft de langste afstand afgelegd, wint u een overnachting in een IJsselsteinse bed and breakfast. Op 16 juli zijn er in IJsselstein activiteiten om de verjaardag van de jumelage te vieren.

Braderij sluit af met zangfeest
Van woensdag 27 juni tot zondag 1 juli vindt de jaarlijkse braderij plaats in het centrum van Herentals. Vanaf 14 uur tot ’s avonds is er doorlopend animatie voor jong en oud. Het traditionele vuurwerk op zaterdagavond maakt plaats voor Herentals Zingt, een groots volksfeest op de Grote Markt waarbij iedereen welkom is om samen te zingen.

Fairtradepicknick voor stadspersoneel
Via de campagne fairtrade@work moedigt de organisatie Max Havelaar bedrijven en gemeentebesturen aan om fair trade op een creatieve manier in de kijker te zetten. Ook dit jaar laat de stad haar personeelsleden kennismaken met fair trade door hen op maandag 4 juni een gratis picknick aan te bieden. Afhankelijk van het weer vindt de picknick plaats in de foyer of op het binnenplein van cultuurcentrum ’t Schaliken.

Replay Festival in Netepark
Na drie edities in Noorderwijk verhuist het Replay Festival naar het Netepark. Op zaterdag 19 mei staan veertig nationale en internationale dj’s op drie verschillende podia. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Alle informatie staat op www.replayfestival.be.